Molozcu

Molozcu

Kentleşme, nüfus artışını da birlikte getirmiştir. Nüfusun hızla yükselmesiyle konut dönüşümleri ve çalışmaları da daha çok yıkımı beraberinde getirmiştir. Bu da daha fazla moloz oluşumuna sebep olmuştur. Moloz, konutların yapımı, dekorasyonu veya yıkımı sırasında ortaya çıkan döküntüler ve kırıntılardır. Sosyal medyada örneklerine rastlayabileceğiniz, çevrenin kirlenmesine sebep olan ve bir türlü yok edilemeyen bir problemdir.

Moloz yığını, dekorasyon, kırım, tadilat, yıkım ve benzeri işlerden sonra ortaya çıkan birikintilerin üst üste birikmiş inşaat kırıntıları halidir. Moloz birikintileri çevre kirliliğine neden olmakla birlikte, moloz yığınının içinde var olan alçı, boya, kireç ve benzeri kimyasal maddeler çevredeki insanların sağlığını da kötü yönde etkiler. Böyle bir sıkıntının varlığı durumunda hemen önlemler alınmalı ve en kısa sürede moloz yığınlarıyla ilgilenmesi için molozcu ile iletişime geçilmelidir.

Molozcu Ne İş Yapar?

Çevre kirliliğine sebep olan, insan sağlığını etkileyen ve çöplere atmak yasak olan moloz atıklarından kurtulmak için molozcu ile bu rahatsızlığınızdan kurtulun. Yıkım, tadilat, kırım faaliyetlerinden sonra moloz atıkları ortaya çıkar. İnsanlar bu moloz atıklarından rahatsız olur. Çünkü moloz temizleme işi biraz zordur. Moloz atıklarının temizlenme süreci işinde uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.

Eğer kendiniz halletmeye çalışırsanız bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz, örneğin ceza yemek. Çünkü bu atıkların çöp veya çevreye atılması yasaktır. Bünyesinde deneyimli çalışanları barındıran bir firma ya da belediyeyi arayarak molozcu ekiplerine ulaşabilirsiniz.

Hangi Atıklar Moloz Atığı Değildir?

Her birikinti moloz atığı değildir ve bu sebeple de belediyeler tarafından moloz döküm yerlerine götürülmez. Moloz atıklarına dahil olmayan bu atıklar şu şekildedir; evdeki atıklar ve tıbbi olan atıklar. Sadece bir yapıyı oluştururken ortaya çıkan atıklar moloz atığıdır, diğer atıklar molozcuya ihtiyaç duymaz. Moloz atıklarının çöpe ve sokaklara atılması yasak ve eğer atılırsa sonucunda ceza almanız mümkündür.

Moloz atıklarından kurtulmak için belediyeyle veya bazı firmalarla iletişime geçerek, moloz atıklarını toplatabilirsiniz. Belediyenin moloz hattını arayarak, belediyenin yetki verdiği firmalar ile molozları temizlemek için uzman molozculara ulaşabilir, molozları taşıması için miktarını belirterek ona uygun bir araç talep edebilirsiniz.

Alo Moloz Hattı

Moloz Alımı Moloz Atımı Duvar Kırım Bina Yıkım İşleri
İletişim
7/24 ÇAĞRI MERKEZİ (0532) 064 28 60
Moloz Kırım Hattı
WhatsApp
Çevirimiçi