Gebze Moloz Hattı
Moloz hattı, belediyeler tarafından kendi hizmet sınırları içerisinde yer alan bir hattır. Birçok binanın yıkılması sonucunda ortaya çıkan molozların bertarafını sağlamak için kurulan bir hattır. Bu hattın bertarafı, belirlenen ücret karşılığında yapılmaktadır. Son zamanlarda kurulan molozların kaldırılmasını sağlayan Gebze moloz hattı bu sistemi sağlamaktadır. Bu hat sayesinde etrafta bulunan kirlilik, ortadan kalkmaktadır. Bu sayede Gebze moloz hattı yıkılan binalar ortaya çıkan molozlar sonucunda gerekli yere gidip bu yığınları kaldırır. Bu olay genellikle yapılan tadilatlar dan sonra ortaya çıkar.
Bu Hizmetten Nasıl Yararlanılır?
Bu hizmetten yararlanabilmek için moloz yığınlarının olması gerekmektedir. Daha sonra Gebze moloz hattı aranarak hakkında bilgi verilir. Bu hat ücretsiz değildir. Bu yüzden de bir ücret talep edilmektedir. Bu hizmet arandıktan sonra 7/24 verilebilir. Bu Gebze moloz hattı çuvallı ya da çuvalsız moloz taşıma yapmaktadır. İnşaat molozu binanın yıkımı sonrasında kırım molozu iş güvenliğinin sağlanmasıyla taşınması sağlanır. Molozlar çevre kirliliğine sebep olabilmektedir. Hem çevre hem de görüntü kirliliğine sebep olan bu molozlar kesinlikle taşınmalıdır. Taşınan bu molozlar daha sonra bir bertaraf sürecinden geçer.
Hangi Ürünler Moloz Atığı Olarak Geçer?
Banyo ve mutfak dolapları fayanslar beton parçaları ve bunun gibi birçok ürün moloz atığı olarak geçmektedir. Duvar parçaları vatan parçaları lavabodan çıkan kalebodur parçaları da moloz olarak geçmektedir. Aynı zamanda ahşap malzeme atıkları da moloz olarak geçmektedir. Evsel ve tıbbi atıklar moloz atıkları arasına girmemektedir. Moloz atıklarını çöpe dökmek ormanlara ya da sokaklarda bırakmak cezalandırılan bir davranıştır. Moloz atıkları ortada kalmamalı muhakkak bertaraf sağlanmalıdır.
Moloz Yığınları Nasıl kaldırılır?
Moloz yığınları belli araçlar ile kaldırılır. Bu yüzden Gebze moloz hattı yakın çevresinde bulunan moloz yığınlarını temizlemektedir. Bertarafının sağlayarak temiz bir çevreye yardımcı olmaktadır. Bu şekilde de çevre ve görüntü temizlenmiş olur. Molozları çöpe atmak hiç doğru bir davranış değildir. Molozlar tuğla kireç boya alçı ve bunun gibi meydana gelen karışımlardan oluşmaktadır. Molozlar toplanıp onlar için ayrılan moloz döküm sahasına götürülerek dökülmesi gerekmektedir. Molozlar genellikle sağlığa zararlı, oldukça kötü görüntüde, oldukça ağır ve atımı oldukça zor zahmetli ürünlerdir.